top of page
GdSCF22-363.jpg

WIE, EN WANNEER, IS MARJOLIJN EBELS

Marjolijn Ebels is cabaretier, zangeres en creative composer. Na 7 jaar advocaat te zijn geweest is zij de theaterwereld ingestapt. Ze is een autodidact. Als ze het niet kan, leert ze het zichzelf. 

Daarnaast produceert zij met haar alterego Marcy Lou Nederlandstalige elektropop. 

 

Met geheel eigen stijl bestormt Marjolijn de Nederlandse cabaretpodia.  Ze volgde een acteeropleiding bij Theaterschool De Trap in Amsterdam en studeerde in 2021 af. In 2022 won ze de publieksprijs op het Griffioen De Stoep Cabaretfesttival met haar solo-voorstelling "Waarvan Akte" en in 2024 stond ze in de halve finale van het Leids Cabaret Festival met haar voorstelling "Sprookjes Bestaan Niet". 

 

Haar cabaret wordt omgeschreven als muzikaal, assertief en maatschappelijk kritisch. Met haar loop station maakt ze daarbij rake beats.

“Marjolijn is grappig, durft zich uit te spreken en heeft een prachtige zangstem” - jury Amsterdams Kleinkunst Festival 2021.

Naast de cabaret is er de muziek (hoewel er vaak sprake is van een kruisbestuiving). Marjolijn heeft diverse EP's uitgebracht. In 2020 won Marjolijn de VPRO Dorst Snackbites met haar liedje "ofjenouwilofniet", een song die ze in 3 minuten maakte en waarvan ze het maakproces filmde. Eind 2022 is haar eerste EP "Hoe Het Werkt" uitgekomen (in eigen productie) onder de naam Marcy Lou. Een mix van elektropop, synthpop en kleinkunst. In 2024 kwam een short EP "Ga Je Mee" uit met twee liedjes, "Ga Je Mee" en "Salmari".

Momenteel staat Marjolijn met haar cabaret in het theater. Check de speellijst voor speeldata voor jou in de buurt!

Het woord "Marjolijn" is extra vaak genoemd zodat het in Google te vinden is. 

Meer informatie
bottom of page