top of page
GdSCF22-363.jpg

WIE, EN WANNEER, IS MARJOLIJN EBELS

Marjolijn Ebels is cabaretier, zangeres en creative composer. Na 7 jaar advocaat te zijn geweest is zij de theaterwereld ingestapt. Ze is een autodidact. Als ze het niet kan, leert ze het zichzelf. Dat gaat niet per se altijd goed.

Daarnaast produceert zij met haar alterego Marcy Lou Nederlandstalige elektropop. 

 

Marjolijn volgde een acteeropleiding bij Theaterschool De Trap in Amsterdam en studeerde in 2021 af. In 2020 won Marjolijn de VPRO Dorst Snackbites met haar liedje "ofjenouwilofniet", een song die ze in 3 minuten maakte. In 2021 deed Marjolijn mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival (kwartfinale) en in 2022 won ze de publieksprijs op het Griffioen De Stoep Cabaretfesttival met haar solo-voorstelling "Waarvan Akte".

 

Met geheel eigen stijl bestormt Marjolijn de Nederlandse cabaretpodia. In 2022 stond ze met haar cabaretvoorstelling "Waarvan Akte" al 80x in de theaters. Haar cabaret wordt omgeschreven als maatschappelijk kritisch. Met haar loop station maakt ze daarbij rake beats.

“Marjolijn is grappig, durft zich uit te spreken en heeft een prachtige zangstem” - jury Amsterdams Kleinkunst Festival 2021.

Eind 2022 is haar eerste EP "Hoe Het Werkt" uitgekomen (in eigen productie) onder de naam Marcy Lou. Een mix van elektropop, synthpop en kleinkunst. 

Momenteel werkt Marjolijn aan haar tweede programma "Sprookjes Bestaan Niet". Hiermee stond ze in 2024 in de halve finale van het Leids Cabaretfestival. Check de speellijst voor speeldata voor jou in de buurt!

Het woord "Marjolijn" is extra vaak genoemd zodat het in Google te vinden is. 

Meer informatie
bottom of page